چرا پل روگذر رودکی ثبت جهانی نشود؟!


چرا  پل روگذر رودکی ثبت جهانی نشود؟!

           

((طنز))

 چنین نقل کرده اند که روزی نادرشاه افشار با حشم و خدم گذرش به شهری افتاد که آن را “ورویرد” یا” بروگرد”و یا”وروگرد” (بروجرد امروزی) می نامیدند؛

شاه چون آب و هوا و مهمان نوازی آن سامان را دید و پسندید، حس آینده نگری و خدمتش گل کرد و خطاب به عده ای از ملازمان گفت:

در طالع این شهر چنان می بینم که روزی صاحب چندین بیمارستان و راه آهن و فرودگاه و هواپیما و قطار خواهد شد، کارخانجات در این شهر چنان توسعه می یابند که جوانان آن برای ارتزاق، مجبور به کوچ نخواهند شد و آوارگی را تجربه نخواهند کرد؛ علی ایحال بر خود تکلیف می دانم که برای سهولت در رفت و آمد و امرار معاش مردم، اقدام به تاسیس پلی عظیم و عریض و طویل در انتهای خیابانی که در آینده “رودکی” نام می گیرد خواهم نمود که البته این پل هوایی است و مردمان از بالای آن رد می شوند در حالی که چون عقاب ، پایین پل را آنقدر از ارتفاع بلند نظاره گر می شوند که آدمهای داخل خیابان، به سان مورچگانی ریز به چشم می آیند!

ملازمان پرسیدند:

قبله عالم به سلامت باد، بیمارستان و هواپیما و قطار و راه آهن و کارخانجات و خیابان دیگر چیست؟

شاه فرمود: شما نمی دانید من چه می گویم!

آنگاه در گوشی به مشاور خاص خود گفت: آینده این شهر را زمانی که به هندوستان لشگر کشیدم، از زبان یک مرتاض هندی شنیدم؛ حال به پاس مهمان نوازی مردمان این شهر، قصد دارم خدمتی به فرزندان و آیندگان آن بکنم!

لذا دستور داد فی الفور کلنگ تاسیس پل بر زمین زده شود؛

مهندسان و پیمانکاران و کارگران دست بکار شدند تا فرمان شاه را به نحو شایسته به انجام برسانند!

نادرشاه سفارشهای لازم را کرد و شهر را به سوی پایتخت ترک نمود.

ساخت پل همچنان در حال پیشرفت بود و پادشاه همواره برای اطلاع از مراحل ساخت آن، پیک ویژه خود را به آن دیار می فرستاد اما افسوس که عمر شاه وفا نکرد و پل نیمه کاره ماند!

سلسله های دیگر هم آمدند و رفتند اما پل همچنان نیمه کاره بود.

در مسیر احداث این پروژه کارگران زیادی عمرشان به پایان رسید و جنازه های آنان را در خمره هایی گذاشته و در تپه ای موسوم به “چغا” دفن می کردند!

اکنون تصویری را که در بالا مشاهده می کنید، قدیمی ترین تصویر از این پل است که در دوران حیات نادر، ابتدا توسط یک نقاش خوش ذوق طراحی شده و با پیشرفت هنر عکاسی، به این شکل در آمده و با فتوشاپ یک تاکسی را مجاور آن قرار داده و دیوارنویسی کرده اند تا پیوند میان نسل فعلی و نسلهای گذشته برقرار شود!

اگر به انتهای خیابان رودکی بروید و وضعیت فعلی پل را ببینید، خواهید دید که با اولین عکس آن انطباق دارد و هیچ پیشرفتی در ساخت آن حاصل نشده و جوری نیمه کاره مانده که معلوم نیست در حال ساخت است یا در حال تخریب!!

وقتی نیک در آن می نگری، انگار همین دیروز مورد حمله مغول واقع شده!!

بنا بر شنیده ها، سازمان یونسکو قرار است این پل را به عنوان میراث فرهنگی، ثبت جهانی نماید!

کارشناسان و جهانگردان می گویند این پل از لحاظ مهندسی و عظمت ، در خاورمیانه رتبه اول را به خود اختصاص داده و در صورت تکمیل ، نسبت به دیوار چین برتری دارد!

راستی چرا این پل ثبت جهانی نشود؟!

نوشته: آقای سید حجت الله موسوی زاده

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما

گوگل یاهو!