نبود تسهیلات مشکل اساسی واحدهای صنعتی بروجرد
به گزارش ایرنا
بیش از ۳۵ درصد صنایع استان لرستان در شهرستان ۳۴۰ هزار نفری بروجرد قرار دارد.زاگرس خودرو بروجرد یکی از شرکت ها و کارخانه های خودروسازی در ایران است که در زمینه مونتاژ خودرو فعالیت دارد؛ این کارخانه با ظرفیت اسمی ۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال طراحی شد اما برای مدت طولانی فقط پنج هزار دستگاه خودرو در سال تولید می کرد. این کارخانه اکنون به دلیل عمل نکردن شرکت MVM به تعهدهای خود با تولید روزانه ۶۰ دستگاه قطعه برای مونتاژ در آستانه تعطیلی قرار دارد و ۳۵۰ کارگر این واحد صنعتی با چالش مواجه شده اند.
کارخانه نساجی بروجرد نیز که اکنون با بحران مالی روبروست با داشتن بیش از یکهزار کارگر، ۲ فاز ریسندگی و ۲ فاز بافندگی و رنگرزی از واحدهای صنعتی بزرگ شهرستان بروجرد و از کارخانه های بزرگ نساجی کشور محسوب می شود و نقش بسزایی در اشتغال منطقه دارد. این واحد صنعتی هر سال پنج هزار و ۵۰۰ تن نخ، ۱۴ میلیون متر پارچه خام و ۱۲ میلیون متر پارچه تکمیل، تولید می کند.
کارخانه سامان کاشی بروجرد نیز با داشتن ۴۰۰ نیروی انسانی، در سال ۱۳۸۵ با توجه به حجم بالای صادرات به عنوان قهرمان صنعت معرفی شد اکنون با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند. این کارخانه در زمینه تولید کاشی کف، دیواری و نما فعالیت می کند و در سال ۱۳۸۵، ۴۰ درصد تولیدات خود را به کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، هلند و کشورهای آسیای میانه، حوزه قفقاز، عراق، افغانستان، آفریقای جنوبی و عربستان صادر می کرد.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور بروجرد با اشاره به مشکلات اقتصادی واحدهای صنعتی این شهرستان گفت: نبود مرکز تحقیق و توسعه از دلایل اصلی تعطیلی واحدهای صنعتی بروجرد است. سعید محمودی اضافه کرد: صنایعی همچون نساجی، کاشی و چرم برای حفظ مشتریان خود همواره باید تولیدات را به روز کنند در غیر این صورت از صحنه رقابت حذف می شوند.
یک کارشناس اقتصادی در این باره گفت:: متاسفانه در برخی از واحدهای صنعتی مدتی حقوق کارگر را پرداخت نمی کنند تا اعتراض هایی از سوی کارگران صورت گیرد و سپس با بهره برداری از این اعتراض ها درخواست تسهیلات می کنند و با توجه به نبود نظارت دقیق ممکن است حتی تسهیلات اعطایی در همان کارخانه نیز هزینه نشود. ایمان رضایی افزود: در برخی از واحدها هم گفته می شود که فناوری ها قدیمی است و باید بهسازی شود اما دیده شده که برخی از کارها به صورت صوری است و قصد ندارند وام های دریافتی را در محل اصلی خود هزینه کنند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد نیز با اشاره به مشکلات فراگیر صنایع کوچک و بزرگ شهرستان بروجرد در سال های اخیر گفت: به نظر می رسد عمده ترین دلیل بحران معیشتی فعلی نادیده گرفتن اقتصاد مقاومتی و بی توجهی به کارکردهای فرهنگی در کشور است. مسلم پور قاسمیان فرهنگ را زیربنای توسعه اقتصادی پایدار دانست و اظهار کرد: تا زمانی که به مقوله فرهنگ توجه نشود نمی توان مشکلات معیشتی مردم را به درستی حل کرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد نبود نقدینگی، سرمایه در گردش، تامین نشدن مواد اولیه برای واحدهای تولیدی و نبود بازار فروش محصولات و صادرات را از مشکلات واحدهای صنعتی بروجرد دانست و گفت: نبود امکان رقابت محصولات تولیدی در بازار به ویژه در بخش بسته بندی، ایجاد مشکل و دغدغه فکری از سوی بانک ها برای تولیدکنندگان، نبود همکاری لازم بین نهادهای خدمات رسان و واحدهای صنعتی و تولیدی، نبود حمایت لازم کارفرمایان از کارگران و پرداخت نشدن به موقع حقوق و معوقه های کارگران از دیگر مشکلات بخش صنعت بروجرد است.
محمدرضا علوی زاده افزود: هنر مدیریت آن است که در مواقع سختی و مشکل بتوان مجموعه ای را به بهترین نحو مدیریت کرد. وی ادامه داد: اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی همان هنری است که هر یک از مدیران باید در حوزه کاری خود به آن توجه ویژه داشته باشند تا شاهد پیشرفت و توسعه کشور باشیم.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد نیز اظهار کرد: رکود در صنعت بروجرد و نیمه تعطیل بودن برخی واحدهای صنعتی بزرگ این شهرستان ناشی از نبود تسهیلات است. کامران فرشید افزود: مشکلات ایجاد شده منجر به نبود امنیت شغلی برای کارگران این واحدها و مشکلاتی در شرایط زندگی این افراد شده است. وی گفت: صنعت نیمه جان بروجرد تنها با حمایت بانک ها و ارایه تسهیلات احیا و جان دوباره می گیرد در غیر این صورت مشکلات این واحدهای صنعتی همچنان پا برجا خواهد بود.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد افزود: پاسخگویی و توجه مسئولان بخش های مختلف به مطالبه های کارگران و توجه به حل مسائل و مشکلات کاری و کارگری آنها می تواند زمینه پیشرفت و توسعه کشور را فراهم کند. در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده، ارتقای امنیت شغلی اقدامی عملی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
بهترین نمود اقتصاد مقاومتی، حضور فعال کارگران و بهره گیری از توانمندی ها و تامین رفاه نسبی این قشر با هدف ایجاد انگیزه برای بهره وری بیشتر است. زمانی که نیروهای کار به عنوان نیروی مولد جامعه رفاه نسبی نداشته باشند و انگیزه آنها برای کار کردن تحت الشعاع مسائل مالی قرار گیرد بدون شک مشکلات زیادی برای آنها ایجاد می شود.