ریو در یک نگاه
به گزارش وبلاگ خبری محسن مهربان
به نقل از ایرنا
سی و یکمین دوره بازی های المپیک ۲۰۱۶ ریو پایان یافت و سهم ۶۴ نماینده ورزشی کشورمان در این آوردگاه جهانی فقط هشت مدال بود. این هشت مدال ارزشمند، البته در اندازه ورزش ایران نیست، اما مدال برنز «کیمیا علیزاده» به دلیل آنکه نخستین مدال ورزش بانون ایران در تاریخ المپیک است، ارزش ویژه ای دارد.
علیزاده تکواندوکار وزن ۵۷ کیلوگرم ایران در رقابت های تکواندو بازی های المپیک ۲۰۱۶ ریو موفق شد برای نخستین بار ورزش بانوان ایران را در المپیک صاحب مدال کند. در نبرد تن به تن در آوردگاه المپیک ۱۰هزار و ۴۴۴ ورزشکار زن و مرد از ۲۰۶ کشور جهان و یک گروه از پناهجویان با ترکیب ۱۰ ورزشکار از سودان جنوبی، سوریه، جمهوری کنگو و اتیوپی در ۴۴ ماده از ۲۸رشته ورزشی در روزهای ۶ تا ۲۱ اوت – ۱۵ تا ۳۱ مرداد ماه – توانمندی های خود را به معرض نمایش گذاشتند.
قهرمانان و نام آوران ورزشی ایران نیز در۱۴ رشته ورزشی انفرادی بوکس، دو و میدانی، دوچرخه سواری، تکواندو، تیراندازی، کشتی آزاد و فرنگی، تیروکمان، وزنه برداری، شمشیربازی، تنیس روی میز، قایقرانی، جودو، شنا و یک رشته تیمی والیبال به مصاف رقیبان عنوان دار جهانی رفتند.سوغات ۶۴ سفیر ورزشی کشورمان در این دوره از بازی ها البته فقط هشت مدال شامل سه طلا، یک نقره و چهار برنز بود. این میزان مدال البته به نسبت جمعیت شرکت کننده در بازی های المپیک اندکی بیش از ۱۲ درصد است، اما در مقایسه با توانمندی های ورزش ایران بسیار کم است.این هشت مدال فقط در سه رشته تکواندو، کشتی فرنگی و آزاد و وزنه برداری نصیب ایران شد و ۱۱ رشته ورزشی دیگر که ایران در آنها نماینده داشت، هیچ دستاوردی برای ایران نداشت.واکاوی علل ناکامی های ایران در المپیک می تواند راهگشای ورزش کشور در مسیر پیشرفت باشد.
نسبت مدال آوری ایران به جمعیت ورزشکاران شرکت کننده در المپیک ریو البته در مقایسه با چهار کشور نخست بسیار اندک است، اما در مقایسه با بسیاری از کشور قابل قبول ارزیابی می شود.آمریکا که در جایگاه نخست توزیع مدال های المپیک ریو قرار گرفت، با ۵۵۵ ورزشکار ۱۲۱ مدال گرفت، به عبارتی ۲۱٫۸ درصد ورزشکاران این کشور مدال گرفتند. همچنین بریتانیا نیز با ۳۰۷ ورزشکار، ۶۷ مدال به دست آورد که نسبت آن نیز ۲۱٫۸ درصد است.
روسیه نیز هر چند با ۵۶ مدال در جایگاه چهارم جدول توزیع مدال قرار گرفت، این کشور ۲۰٫۶ درصد مجموع ۲۷۱ ورزشکارش مدال گرفتند. چین نیز ۱۶٫۹ درصد مجموع ۴۱۲ ورزشکارش مدال گرفتند. از ۹ بانوی ورزشکار ایران هشت نفر در رشته های تیراندازی، تیراندازی با کمان، دوومیدانی و تنیس روی میز به مدال نرسید، این ورشکاران البته توانستند در چند رشته به فینال برسند و این نشان از رشد ورزش بانوان در کشور دارد.
در مجموع عملکرد کاروان ورزشی ایران در ۱۴رشته به اختصار در زیر می آید: