حاج علی محمد چرخکار صنعتگر سرشناس بروجردی


حاج علی محمد چرخکار

صنعتگر سرشناس بروجردی:

تولید کننده مجرم است،

 باید او را به دار مجازات آویخت !!

 بانک ایستاده است کارگاه ما را ببنـدد و سرمایه شریک خارجی ما را بلوکه نماید.

متاسفانه خیلی از افراد به دستور رهبر معظم انقلاب در مورد تولید و اشتغال عمل نمی کنند

واحد گزارش پیغام بروجرد سحرصارمی – چند روزِ پیش یکی از صنعتگران سرشناس بروجرد را در یکی از ارگانهای دولتی دیدیم که برای انجام کاری آمده بود اما خسته به نظر می رسید. اوپس از حال واحوال ، ازما خواست درفرصتی مناسب بااو به گفتگو بنشینیم تا گوشه ای ازحرفهای دلش را بازگو کند وما هم آن را در روزنامه منعکس کنیم شاید درس عبرتی برای افرادی باشد که هنوزبا مشکلات کار واشتغال مواجه نیستند.

خدمت آقای علی محمد چرخکار بودیم، صنعتگرِ پیشگام وسرشناس بروجردی که ادامه دهندۀ راه پدر بزرگوارشان مرحوم حاج اسماعیل چرخکاردرحوزه صنعت تراشکاری هستند.

مرحوم حاج اسماعیل درسالِ ۱۳۰۰ خورشیدی ماشین تراشکاری را وارد استان درشهرستان بروجرد کرد که به صنایع فلزی رونق خاصی داد.

بعدهم پسران وی کارخانه تولید ابزار الماس را درشهر راه اندازی کردند. آنها درتولید ابزار الماس نیاز به یک شریک خارجی داشتند که یک شریک ایتالیائی پیداکردند وبا او بصورت ۵۱-۴۹ شریک شدند.

 چرخکار می گوید: شریکِ خارجی ما یک شرکت معروف بین المللی معروف است که چندین کارخانه بزرگ در جهان دارد ولی ما در ادامه کار به مشکلات زیادی برخورد کردیم.

اشتباه اول ما این بود،که شریک خارجی ما که سرمایه آورد برای اینکه سرمایه ما تکمیل شود یک مقدار از بانک وام گرفتیم .ما در کل در سه مرحله ۵۸۰میلیون تومان وام گرفتیم و حدود ۵۹۰ میلیون به بانک پرداخت کردیم و برای اینکه کارمان را زنده نگه داریم و نگذاریم کارخانه بخوابد خیلی ضرر دادیم. ما سالانه، بسیاری از اندوخته های قدیم خود را فروختیم و خرج بهره بانک کردیم تا بتوانیم  کارخانه را نگه داریم.

ما شواهد زیادی داریم که این پولها را کی گرفتیم، کجا خرج کردیم و چه دستگاه هایی با آن آوردیم. ما حدود۱۵۰هزاردلار یک دستگاه آوردیم و یک دستگاه دیگر در کنارش می خواست ولی بخاطر تحریم ها نتوانستیم آن را بیاوریم و الان دستگاه گردو خاک خورده و به درد نمی خورد چون بعد از ده سال تکنولوژی که آن زمان بود الان کارایی ندارد و به درد تکنولوژی امروز نمی خورد.

قبل از تحریم حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تولیدات را به شریک خارجی می دادیم و او در کشورهایی مثل ایتالیا می فروخت ولی از موقعی که تحریم شروع شد با مشکل مواجه شدیم.

وضعیت اشتغال و سرمایه گذاری تان چگونه است؟

 ما در یک مرحله حدوداً بین ۲۰۰تا۲۲۰نفر کارگر داشتیم. ولی بعد از تحریم ها خیلی آسیب دیدیم . الان کارخانه آجر دوسال است که خوابیده و فلج شده. کارخانه الماس سنگ را درست است که ما تحریم بودیم ولی نگذاشتیم از تکنولوژی عقب بماند. ما الآن از کشورهای دیگر اگر جلوتر نباشیم عقب هم نیستیم و تولیدمان را الان با تکنولوژی روز ارائه می دهیم و فعلا حدود ۱۰- ۱۲نفر کارگر داریم .

 نگذاشتیم تولید بخوابد و کارها را انجام دادیم اماخیلی هم ضرر می دهیم. متاسفانه خیلی از افراد به دستور رهبر معظم انقلاب در مورد تولید و اشتغال عمل نمی کنند چون خیلی مشکلات کوچک است که می توانند حل کنند و نگذارند تولید بخوابد ولی توجهی نمی شود.


الان بیشتر فعالیتتان در چه زمینه ای است؟

بیشتر فعالیت ما در تولید ابزار الماسه است. اما بخاطر تحریم ها دیگر از لحاظ اقتصادی خیلی با آنها در تماس نیستیم اما هنوز شرکت پابرجاست. مشکلی که الان بانک ها برای ما بوجود آورده اند، کارخانه ای را که با شریک خارجی اداره می شود دارند تملکش می کنند.

ما که نگذاشتیم کار تولید بخوابد و تکنولوژی آن عقب بیفتد، بدهی به وجود آمده برای شرکت در حیطه مدیریت ما نبوده و به علت عوامل تحریم می باشد لذا انتظار داریم به نحو دیگری آن را مدیریت کنند وقتی کارخانه بخوابد دیگر شریک خارجی رغبت نمی کنداینجا سرمایه گذاری کند .

خواسته شما چیست؟

امسال شعار تولید و اشتغال است اما بانک ایستاده که کارگاه مارا ببنددو تعطیل کند، حدودا شاید ۵ تا ۱۰روز دیگر کارگاه ما بسته می شود. بانک می گوید کارگاه مالِ من است تملکش می کنم ، بروید هرکاری می خواهید بکنید.

بدهی شما به دستگاههای دولتی چه مبلغ است؟

الحمدالله ما توانستیم کاری بکنیم که در طول این چند سال هیچگونه بدهی به ارگانها نداشته باشیم .یعنی ما به غیر از بانک، به هیچ ارگانی بدهکار نیستیم .

الان بیشتر به سرمایه گذار خارجی نیاز دارید یاسرمایه گذار داخلی  ؟

ما نه سرمایه گذار داخلی می خواهیم نه خارجی،  فقط بگذارند کارمان را انجام دهیم،  فقط بگذارند زنده باشیم !

بانک هیچوقت به ما نمی گوید،چقد بدهی دارید، می گویند بیا قرارداد امضا کن، بعد می بینی تا گلو زیر قرض رفته ای .یعنی طوری تنظیم کرده اند که بدهکاری چندبرابر می شود .

آیا شریک خارجی شما اطلاع دارد که بانک می خواهد سرمایه اش را بلوکه کند؟

بخاطراینکه ما شریک خارجی داریم قرارداد ما را وزیر اقتصاد و  معاون اول رئیس جمهور امضاء کرده است، ایشان شریک خارجی و سرمایه اش را تضمین کرده و ما نگذاشتم تا الان بفهمد اینجا چه خبر است و بانک دارد سرمایه اش را  تملک می کند .

اگر او به وزارت خارجه شکایت کند چندبرابر سرمایه اولیه اش را می گیرد. چون موقعی که ایشان سرمایه آورد، دلار ۸۲۰ تومان بود، الان با دلار روز، این پولها را پس می گیرد .حالا اگر یک چهارم یا یک پنجم آن پول را به ما تزریق کنند درهای این کارخانه، بسته نمی شودکه فردا صدای شریک خارجی در بیاید. ما در تحریم بودیم ،شریک ما در ایتالیا به علت بلوکه شدن سرمایه اش از طرف دولت معاف از مالیات شده اما اینجا ما چندبرابر جریمه و تاخیر بانکی داریم.

در پایان به دو صورت می توان با تولید کننده های متضرر که عواملی خارج از حیطه مدیریت آنها باعث مشکلاتشان بوده رفتار نمود؛ اولین راه این است که آنها را مجازات کرده زندگی آنها را به آتش کشید که چرا تولید کننده شده اید و به دنبال دلالی نرفته اید؟ یا با تشکیل کمیته ای حقیقت یاب بررسی کرد که علت عدم موفقیت برخی چه بوده و آنهایی که واقعاً سرمایه خود را خرج اشتغال و پیشرفت صنعت کرده اند را نجات داد.


دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما

گوگل یاهو!