آنالیز تصویری- تحلیلی «استقلال – سپاهان»

اختصاصی آبیته- مهیار اسعد- استقلال در دومین هفته سیزدهمین لیگ برتر، به مصاف سپاهان اصفهان رفت و با نتیجه دو بر یک شکست خورد. در ادامه به تحلیل و بررسی تصویری می پردازیم.

 

* ابتدا نگاهی به ترکیب دو تیم می اندازیم:

 

– ترکیب استقلال
– ترکیب سپاهان

 

استقلال در این بازی نسبت به دیدار با گسترش فولاد، ۳ تغییر در بازیکنان (آندوتیموریان، نکونام، فرهاد مجیدی) و ۲ تغییر پست دربازیکنانِ فیکسِ بازیِ قبل داشت.

 

سه هافبک سپاهان که در جلوی امید ابراهیمی قرارداشتند، در موقع دفاع، به عقب جمع می شدند و یک دیوارپرس ۴ نفره را تشکیل می دادند که در این میان به جباری وظایف تدافعی کمتری سپرده شده بود و اروین بولکو به دلیل اینکه سمتِ چپ استقلال رونده نبود، آزادانه تر عمل می کرد و حسین پاپی هم با عقب کشیدن و کمک به احسان حاج صفی، به نوعی خسرو حیدری را از کار انداخته و وظیفه ی امید ابراهیمی و مجتبی جباری (در مواقع لزوم) تنها تجمع بود! زیرا استقلال، هافبک خلاقی نداشت و تنها با تجمع، سپاهانی ها می توانستند عمقِ دفاع خود را ببندند.
______________________________________

 

* تغییرات مکرر در ترکیب استقلال:
امیر قلعه نویی در این بازی نتوانست آن آرامش و نظم تیمی را به استقلال تزریق کند.
۱- رفتن پژمان نوری به دفاع چپ و برگشتن امیرحسین صادقی به وسط و پژمان منتظری به سمتِ راستِ خط دفاع استقلال و اضافه شدن خسرو حیدری به خط هافبک.
۲- در اواخر نیمه اول، سیاوش اکبرپور متمایل به عقب شد و آندرانیک تیموریان آزادتر شد.
۳- آمدن فردین عابدینی به زمین و قرار گرفتن وی به عنوانِ بکِ راست و برگشتن پژمان منتظری به قلب خط دفاعی و اضافه شدن حنیف عمران زاده به خط حمله استقلال.
این ها تنها موارد بزرگی از این جا به جایی های مکرر استقلال بود که باعث می شد آن هارمونی لازم در استقلال شکل نگیرد. این تغییرات شاید تأثیراتِ کوتاه مدت بر روند بازی می گذاشتند ولی نظم را از تیم سلب کردند و به نوعی تیم دچار سردرگمی شد.
______________________________________

 

* بررسی نقاطِ ضعفِ بازی برابر گسترش فولاد:
رفع نقاط ضعف در یک لیگ طولانی مدت یکی از اهداف کادر فنی تیم ها می باشد که در اینجا برخی از ایرادات بازی استقلال برابر گسترش فولاد را به صورت زیر لیست کرده ایم:
۱- فاصله ی بین خطوط زیاد.
۲- عدمِ شرکت موثر و به موقع هافبک ها در حمله.
۳- عدم بازی سازی مناسب از عمق (که البته در این بازی با حضور آندو تیموریان تا حدود زیادی رفع شد).
۴- عدم انتقال مناسب توسط هافبک های دفاعی (که این مورد نیز در این بازی تا حدودِ زیادی حل شد).
۵- از دست دادن موقعیت های گلزنی.
۶- ضعفِ پوشش در دفاع های مرکزی.
و البته باید به تمامی این موارد استفاده از ۴ هافبک در این مقطع زمانی هم اضافه کرد که با توجه به عدم آماده بودن بازیکنان از لحاظ بدنی
تصمیم چندان درستی نیست.
______________________________________

 

* خسروحیدری، حیدری نبود یا سپاهان برای او برنامه ی ویژه ای داشت؟
در اینکه خسروحیدری کمی از لحاظ بدنی و روانی (به موجب اشتباه دقایق اول خود) در شرایط ایده آل نبود شکی نیست ولی باید به برنامه ی سپاهان، توجه ویژه ای نمود.
سپاهان چه به لحاظ نفراتی و چه به لحاظ سیستمی کاری کرد که خسرو حیدری عملکرد همیشه را نداشته باشد. در اینجا باید به استفاده همزمانِ ابزار نفراتی و سیستمی کرانچار تبریک گفت.
از لحاظ نفری، حضور حاج صفی و حسین پاپی چه در موقعی که خسرو حیدری در دفاع راست بود و چه زمانی که به خط هافبک اضافه شد، موثر بودند و به لحاظ سیستمی هم سیستمی از سوی کرانچار انتخاب شده بود که در آن دو پیستون این تیم در مواقع دفاع به بک های تیم چسبیده می شدند و عملا فضا را از خسرو حیدری گرفتند. زمانی که این بازیکن فضای لازمه برای سانترِ مناسب را نداشت یا مجبور به سانترهای نپخته می شد و یا حتی اجازه و فرصت برای ارسال را پیدا نمی کرد.
______________________________________
* شکل دفاعِ تیم سپاهان:


______________________________________

 

* ضرورت های سیستم استقلال که در این بازی انجام نشد:
در این سیستم دو مهاجم باید فضا داشته باشند و از این فضا در جهتِ نفوذ و دریبل زنی استفاده کنند که از این میان، فرهاد مجیدی دارای این قابلیت می باشد.
نکته ی دیگر این است که این دو مهاجم باید بازی دو نفره را به خوبی بدانند، یعنی درک درستی از حرکات و پاس ها و نفوذ مهاجم دیگر داشته باشند که مسلما فرهاد مجیدی و قاضی این همکاری را نداشتند.
______________________________________

 

* سپاهان، دفاعِ مختلط را اجرا کرد:
سپاهان در این بازی از شیوه ی دفاع مختلط استفاده کرد که به شرح آن می پردازیم.
بطور کلی سه نوع دفاع داریم: ۱-دفاع فردی، ۲-دفاع منطقه ای، ۳-دفاع مختلط که سپاهان از آن بهره برد و ترکیبی از دفاع فردی و منطقه ای می باشد یعنی مدافع (صرفا پستِ مدافع مدنظر نیست) همزمان با اعمال یارگیری فردی از منطقه خود نیز حفاظت می کند. در میان بازیکنان سپاهان خلیل زاده به نحو احسنت این اصل را رعایت کرد و از برترین های میدان بود.

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما

گوگل یاهو!