اختصاصی آبیته- مهیار اسعد- در این مطلب، بازی استقلال و الشباب را با تصاویر کامپیوتری و به همراه عکس ها، آنالیز کرده ایم. با ما همراه باشید.
شماتیک ضربات نهایی الشباب در نیمه اول:
۱: WOT( ضربه به سمت دروازه با اختلاف زیاد)
۲: ضربه سر← کرنر
۳: GS (گل)
شماتیک ضربات نهایی استقلال در نیمه اول:
۱: اقدام به شوت ← ریباند.{فرهاد مجیدی}
۲: PST(ضربه ضعیف در چارچوب) – WO ( از دست دادن موقعیت گل).{اکبرپور}
۳: اقدام به شوت ← ریباند. {نکونام}
۴: GST(شوت خوب در چارچوب).{نکونام}
۵: اقدام به شوت ← کرنر.{مجیدی}
شماتیک ضربات نهایی الشباب در نیمه دوم:
۱: WOT (ضربه به سمت دروازه با اختلاف زیاد)
۲: PST (ضربه ضعیف در چارچوب)←واکنش رحمتی: OTSP (مهار ضربه ضعیف در چارچوب)
۳: GST (ضربه خوب در چارچوب) ←واکنش رحمتی: OTSG(مهار ضربه خوب در چارچوب) –GSS (گرفتن موقعیت خطرناک گل)
۴: GST (ضربه خوب در چارچوب) {ضربه سر}) ←واکنش رحمتی: (مهار ضربه خوب در چارچوب) –GSS (گرفتن موقعیت خطرناک گل)
شماتیک ضربات نهایی استقلال در نیمه دوم:
۱: اقدام به شوت ←ریباند {مجیدی}
۲: GST (شوت خوب در چارچوب). {حیدری}
۳: GS (گل).{ساموئل}
۴: اقدام به شوت ← کرنر.{بیگ زاده}
۵: GST(ضربه خوب در چارچوب) –WO(از دست دادن موقعیت گل).{مجیدی}
۶: ضربه سر ← کرنر{نکونام}
۷:GST(ضربه خوب در چارچوب) – GS(گل). {نکونام}
۸: اقدام به شوت ←ریباند. {جباری}
۹: GST (ضربه خوب در چارچوب) –GS (گل). {مجیدی}
۱۰: GST (ضربه خوب در چارچوب). ضربه سر.{اکبرپور}
۱۱: GST (ضربه خوب در چارچوب) –GS (گل). {حیدری}
سانتر مؤثر از جناحین (در کل دو نیمه):
نگاهی گذرا به نکات بازی :
در این تصویر مشاهده می شود که استقلالیا در آفساید گیری نا هماهنگ عمل کردند و بطور مشخص علی حمودی در این ناهماهنگی تأثیرگذار بود و شاید اگر بازیکنان الشباب هوشمندانه ترعمل می کردند می توانستند به مراتب بهتر از این فرصت استفاده کنند.
=============================
صحنه گلِ اول الشباب است. لو دادن توپ توسط نکونام و در ادامه حرکت رو به عقب بی موردِ منتظری و صادقی موجب بوجود آمدن فضا برای لوئیز شد و دروازه استقلال فروریخت.
=============================
این فضایی است که در نیمه اول موقعیت دو شوت پی در پی برای جواد نکونام را فراهم آورد و نوید ضعفِ الشبابی ها در پوشش فضای جلوی مدافعین این تیم را داد. که این امر دو دلیل عمده دارد:۱- فاصله زیاد بینِ خطوط دفاع و هافبک الشبابی ها.۲- استفاده نکردن از هافبکهای تدافعی جنگنده و دونده.
همانطور که دربازی رئال مادرید-دورتموند مشاهده کردید رئالی ها که معمولا با به تو زدنِ بازیکنانشان ضربات پشتِ ۱۸ خوبی می زدند در هر دو بازی رفت و برگشت خیلی کم این موقعیت را بدست آوردند و دلیل اصلی این امر نزدیک کردن بیش از حد هافبک های دورتموند به مدافعانِ خود بود که به تبع فضای جلوی محوطه جریمه خود را پر کرده وبه هیچ وجه فضایی در اختیار رئال نذاشتند و چون از هافبک دفاعی های دونده ای همچون اسون بندِر و گوندگان استفاده می کردند در هنگام ضد حمله نیز خیلی سریع جمع میشدند، کاری که هافبک های الشباب به هیچ عنوان نتوانستند انجام دهند.
======================== ======
شیفت شدن های مدافعینِ الشباب بلای جان این تیم شد. در واقع مدافعان الشباب از شیوه یارگیری نفربه نفر منسوخ شده استفاده می کردند و از شیوه های همچون یارگیری منطقه ای، پرس ازجلو، پرس تیمی و … استفاده نکردند یا به نوعی توانِ استفاده کردن را نداشتند و با یارگیری نفر به نفر فضاهای کور خط دفاعی که بیشتر در گوشه های ۶ قدم بود ایجاد می شد و استقلالی ها بیشتر در نیمه دوم توانستند از این فضا ها استفاده کنند وهمانطور که می بینید در نیمه اول هم این فضا به علی حمودی داده شد.و البته باید به کند بودن مدافعان این تیم هم اشاره کرد.
======================
حرکتِ بدون توپ زیبایِ سیاوش اکبرپور می تواند کلاس درسی برای مهاجمین کاذب باشد. نکته ی دیگری کهدر این تصویر مشاهده می شود creative pass مجتبی جباری است.
========================= ======
دو مرتبه پشت سرهم فضا دادن الشبابی ها !
و در ادامه :
استفاده از نقاط کور بوجود آمده که در نیمه اول هم مشاهده شده بود و همچنین در صحنه ی گل اول:
همانطور که میبینید گلِ اول و سوم استقلال هر دو از یک ناحیه به ثمر رسید و آن هم نقطه کور بوجود آمده توسط مدافعان الشباب که دلیل آن هم پیشتر گفتیم.
========================== ======
در این صحنه مشاهده می شود که سه مدافع استقلال درگیر با شماره ۸ الشبابی ها هستند ولی در این صحنه لوئیز موفق تر عمل می کند و ضربه سر خود را روانه دروازه استقلال می کند و این یعنی عدمِ سختگیری مدافعان استقلال در این صحنه !
نکته ی دیگری که در این صحنه مشاهده می کنیم فضای خالی ایجاد شده در اطراف شماره ۹۹ الشباب تا فاصله ی چند متری است و نبود هاشم بیگ زاده در آن ناحیه می توانست به استقلال ضربه بزند.
================================
نکاتی دیگر:
– همانطور که درتصاویر گفته شد در نیمه اول در صحنه دو شوت پیاپی نکونام، ضعفِ جلوی ۱۸ الشباب مشهود شد و در نیمه دوم استقلالی ها با علمِ بر این ضعف ۳ شوتِ پشت ۱۸ خوب زدند کهیکی از آنها تبدیل به گل و ۲ تای دیگر آنها پایه ریز گل اول استقلال شدند.
– الشبابی ها چهدر نیمه اول چه در نیمه دوم دفعات زیادی به اصطلاح زیر توپ زدند که این کار باعثمی شد تا استقلالی ها با تمرکز و زمانِ بیشتر بازیسازی کنند.
– در دقیقه ۶۸ جواد نکونام به مشابه گل اول الشباب توپی را لو داد که رحمتی آن را دفع کرد.نکونام در این بازی در کارهای هجومی به مراتب بهتر از کارهای تدافعی بود و داشتن یک مورد CM(اشتباه منجر به گل) و یک مورد DM(اشتباه منجر به موقعیت خطرناک) به هیچ عنوان برای کلاسِ بالای بازی نکونام مناسب نیست و لیدر عوض در کارهای هجومی حضوری بسیار موفق داشت.
– در این بازی استقلال CP (پاس خلاقانه) کمتری نسبت بازی های گذشته خود داشت و تنها در ۳ پاس مشاهده شد که هدف دوتا از این سه پاس فرهاد مجیدی بود.
– اصرار استقلالیها بر ارسال کرنر کوتاه از سمت راست نتیجه بخش بود و می توان بعنوان یک تاکتیک مؤثر در شروع مجدد ها یاد کرد.
– گل سوم استقلال یک کار گروهی توام با اشتباهات پی در پی الشبابی ها بود.
نکته ی نخست اینکه در این گل از هر پستی چه مدافع، چه هافبک و چه مهاجم مشارکت داشتند و دیگراینکه سه اشکال عمده الشبابی ها در دفاعِ کلان:۱-یارگیری نفر بهنفر-۲-سردرگمی-۳-شیفت شدن الشبابی ها به چپ برای مهار سمت راست قدرتمند استقلال وبه وجود آمدن نقاط کور و مناسب برای استقلالی ها در سمت مخالف.
– در نیمه دوم تعداد پاس استقلالی ها در محوطه جریمه الشباب بطور چشم گیری افزایش یافت و حتی درصحنه ای مشاهده شد که استقلالی ها با سه ضربه سر پشت سر هم در محوطه موقعیت مناسبیرا ایجاد کردند که منجر به کرنر شد.
– اگر بگویم تمامی سانتر های استقلال در این بازی سه فاکتور ۱-دقت، ۲-زمان، ۳-سرعت را دارا بودندگزاف نگفته ام و سانترهای نپخته ای که در خیلی از بازی ها مشاهده می شد در این بازی اصلا یا کمتر دیده شد.
– سرعت استقلالیها که شامل ۱- سرعت بازیکن (سرعت تکنیکی،فیزیکی، ادراکی) و ۲- سرعت تیمی(دفاع،حمله، انتقال) به میزان چشمگیری افزایش یافت؛ اگر چه در مورد سرعت دفاع بازهم ایراداتی دیده می شد.