نقد اجتماعی/ خودکشی شخصی یا خودکشی اجتماعی؟!

به بهانه پوشش خبری گسترده

شبکه های اجتماعی از خودکشی یک زن در بروجرد

خودکشی شخصی یا خودکشی اجتماعی؟!

فرهاد داودوندی- بروجرد:

امروز به سرعت برق و باد، تصاویر و خبر خودکشی یک زن در زیر گذر بروجرد در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد.

قبل از اینکه مقامات مسوول در شهر در رابطه با این اتفاق ناگوار نظریه رسمی بدهند، مدیران بسیاری از کانال های تلگرامی حدس و گمان ها را آغاز کردند!

آن یکی روسای شهر را مسوول این اتفاق می دانست و این یکی مشکلات اجتماعی را، دیگری نوشته بود که باید فلانی ها جوابگو باشند و شخصی دیگر در کانالش  تاکید داشت که شهر نا امن است!!!

در تمامی جوامع بشری از “جهان اول” تا بقول سیاسیون “جهان سوم” هر روزه اتفاقاتی که در آنها تعدادی از شهروندان آن دیار در آنها خواسته یا ناخواسته، کشته و زخمی می شوند، رخ می دهد.

طی چند روز گذشته در بروجرد تعداد زیادی از ورزشکاران و هنرمندان بروجردی موفق به کسب عناوین استانی و کشوری و حتی آسیایی شده اند و پرچم بروجرد را در ایران و پرچم گشور عزیزمان را در آسیا بر افراشته اند، اما دریغ از یک چنین پوشش خبری که برای خودکشی این بانوی بروجردی در شبکه های مجازی انجام گرفته بود.

متاسفانه امروز ثابت شد که “جاذبه مرگ و نابودی” برای ما در دنیای مجازی هم از “جاذبه های زندگی و شادی” بیشتر اهمیت دارد، امروز دیدیم که عده ای برای کسب تعداد بیشتر عضو در کانال های تلگرام خودشان و یا ” لایک خوردن ” بیشتر در “پیج های شان”حاضرند شهری را به سمت “نا آرام نشان دادن” پیش ببرند! و با دو سه خط تحلیل های ساده یک خودکشی را به زمین و زمان مرتبط کنند!

سایت شخصی فرهاد ۹۰ بعنوان فعالترین و مستقل ترین سایت شخصی ایران،( تاکید دارم مستقل ترین سایت شخصی که خوشبختانه به هیچ جا هم وابسته نیست)  تقریبا اولین خبرهای  اینگونه ای در سطح شهر را توسط بینندگان محترم و بی شمارش به دست می آورد ( اولین عکس از سقوط این بانوی بروجردی و حتی ….) اما هیچگاه حاضر نمی شود قبل از اعلام نظر رسمی مقامات مربوطه، تحلیلی بر یک عکس بنویسد و جو نا امن روانی را به شهر وارد کند.

برای نمونه دو سال پیش در بروجرد اتفاق مشابه ای رخ داد و خیلی ها در آنزمان در شبکه های اجتماعی “وایبر” و ” واتس آپ ” بدون تحقیق کافی سمت و سو را به کم کاری نیروی انتظامی بروجرد سوق دادند، اما جالب اینکه پس از روشن شدن قضایا و اینکه اتفاقا نیروی انتظامی بروجرد به خانواده آن مرحوم کمک های فراتر از وظائف قانونی خود انجام داده بود، هیچکدام از همان مدیران شبکه های “وایبر” و “واتس آپ” و حتی خانواده خود آن مرحوم نیز در آنزمان حاضر نشدند حتی یک خط مبنی بر اشتباه شتابزده خود در نوشتن مطالب اولیه خود به رشته تحریر در بیاورند!

به هر حال در جوامع شهری و روستایی و حتی عشایری، هر لحظه احتمال آتش سوزی، خودکشی، تصادف، در معرض اصابت صاعقه، سقوط از ارتفاع، درگیری های شخصی و …. وجود دارد، بهتر است قبل از اینکه در مقابل هر اتفاق غیر مترقبه رخ داده به شایعات دامن بزنیم و جو روانی شهر را به هم بریزیم، منتظر اعلام نظر مسوولین امر بمانیم تا هم شهر را به هم نریزیم و هم با آبروی اینگونه خانواده ها بازی نکنیم!

جمع بندی کنیم اینگونه که: با یک اقدام به خودکشی شخصی در شهر، با پوشش گسترده و شتابزده آن، اجتماع شهری مان را وارد جو روانی منفی یا اصطلاحا وارد یک خودکشی جمعی نکنیم! والسلام!


دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما

گوگل یاهو!