آبیته دات کام – قرارداد یکصد میلیون یورویی گرت بیل اتحادیه اروپا را حساس کرده است. درک یان اپیک یکی از نمایندگان اتحادیه اروپا از مسوولان کمیته اقتصادی اتحادیه اروپا خواسته تا به بررسی انتقال گرت بیل و شیوهای که رئال مادرید برای تامین پول خرید این ستاره ولزی دست به دامان آن شده بپردازند. رئالیها اعلام کردهاند که برای خرید بیل ۹۱ میلیون یورو پرداخت کردهاند و سران تاتنهام مدعیاند که ۱۰۱ میلیون یورو برای فروش بیل دریافت کردهاند. شنیده میشود که موسسه بانکیا که یکی از موسسات تامین وجوه مالی در اروپاست پشت این انتقال است و در تامین پول این انتقال به باشگاه مادریدی کمک کرده است. یان اپیک حالا پا را فراتر از این گذاشته و از کمیسیون اروپا خواسته تا به بررسی این موضوع که به باشگاههایی مثل اتلتیک بیلبائو، اوساسونا، بارسلونا و رئال مادرید نسبت به سایر تیمهای دسته اول فوتبال اروپا در بهرهگیری از وامهای مالی در خرید بازیکن برتری و ارجحیت دارند پرداخته شود.
از کجا آمده است؟
سوالی که حالا مطرح است این است که رئالیها وجه خرید بیل را از کجا تامین کردهاند و یان اپیک بلژیکی اطلاعاتی در این راستا دارد. او در صحبتهایی علیه سران مادریدی گفته: «باشگاه رئال مادرید بدهی حدود ۶۰۰ میلیون یورویی دارد که بخش عمدهای از آن به کاخا مادرید است.» کاخا مادرید موسسهای است که زیر نظر موسسه بانکیا کار میکند. در این میان «اکودیاریو» در گزارشی به این نکته اشاره کرده که باشگاه مادریدی حدود ۲۵ میلیون یورو از ۷۶ میلیون یورویی که برای خریدهای سال ۲۰۰۹اش (یعنی جذب کاکا و رونالدو که ۱۶۰ میلیون یورو برای رئال هزینه دربرداشت) از موسسه بانکیا کمک گرفته بود را هنوز پرداخت نکرده و یان اپیک به دنبال آن است تا ببیند که سایر وجوهی که باشگاه رئال از این موسسه قرض گرفته برای چه بوده: «موسسه بانکیا که حالا با وساطت مکانیسم اروپایی ثبات، از پرداخت ۱۸ میلیون یورو معاف شده، چطور میتواند چنین حمایتی از باشگاه رئال مادرید بکند؟»
پرداخت در سه قسط
بحث پرداخت یکصد میلیون یورو از سوی باشگاه رئال به سران تاتنهام بحث روز فوتبال اروپاست و وکس پوپوای یک رسانه نامدار اقتصادی در اروپا در گزارشی یادآوری کرده که رئالیها در سه قسط این مبلغ را خواهند پرداخت و با حمایت بانک سانتاندر این خرید را انجام داده و در این میان به کمک بانک دیگری نیاز نخواهد داشت. رئالیها تا به حال ۱۶ میلیون یورو برای خرید بیل به تاتنهام پرداخت کردهاند و قرار است ۸۵ میلیون باقیمانده را در سه قسط به حساب دانیل لووی رییس باشگاه تاتنهام در دوچ بانک واریز کنند. این گزارش به معنای عدم حضور بانکیا در این معامله است و خلاف گفته یان اپیک را ثابت میکند اما کمیسیون اروپا هم اطلاعات دقیقی در این راستا دارد. اکثر رسانههای خبری اعلام کردهاند که سران رئال برای خرید بیل ۱۰۱ میلیون یورو پرداخت کردهاند و نه ۹۱ میلیون یورویی که خود رئالیها ادعا میکنند. بیبیسی، گاردین و گاتزتا دلوسپورت رقم این انتقال را ۱۰۱ میلیون یورواعلام کردهاند و به نظر میرسد که سران دو باشگاه رئال و تاتنهام با هم توافق کردهاند تا جزییاتی در مورد این قرارداد امضا شده را فاش نکنند و به همین خاطر است که هیچیک از طرفین قیمت دقیق این انتقال را اعلام نمیکنند. سران رئال در نظر دارند تا با این کار، موجبات دلخوری کریس را فراهم نکنند. چراکه در صورتی که بیل رسما گرانترین انتقال تاریخ دنیای فوتبال لقب بگیرد، قطعا کریس رونالدو از این موضوع رضایت نخواهد داشت.
در بحران اقتصادی این چه کاری بود؟
روزنامه بیلد آلمان هم انتقال بیل با این مبلغ به باشگاه رئال، آن هم در شرایطی که نرخ بیکاری جوانان در اسپانیا ۵۰ درصد است، «بیخود و پوچ» خوانده و سیانان هم در اینباره نوشته: بحران اقتصادی در اسپانیا بیداد میکند ولی رئال مادرید گرث بیل را مبدل به گران قیمتترین نقل و انتقال تاریخ دنیای فوتبال کرده است. رئالیها درتابستان امسال ۱۸۸ میلیون یورو برای خرید بازیکنانشان هزینه کردهاند و دراین زمینه نیز رکوردشکنی کردهاند. حالا باید منتظر ماند و دید که این جنجال به پا شده از سوی اتحادیه اروپا چه سرانجامی خواهد داشت و سرنوشت موسسه بانکیا و کمک مالیاش به رئال مادرید به کجا خواهد کشید.